Wielrennen voor “Dummies”

Column geschreven door Eddie

Een oude jeugdliefde

Sinds mijn jeugd ben ik al gek van wielrennen , als ik wel eens alleen van of naar school fietste dan was ik altijd in competitie met mezelf of met een willekeurige fietser die voor me reed.
Ik moest die fietser dan bij halen en aanklampen ,of liever nog erop en erover.
Of er werden tijdrit parcours door mezelf in de buurt uitgezet en dan kijken of je je eigen tijden kon verbeteren.

Naarmate ik wat ouder werd kwamen er andere interesses zoals uitgaan en vrouwen en verdween het fietsen naar de achtergrond , tot zoals vele mannen van middelbare leeftijd dat hebben het moment is aangebroken dat je erachter bent gekomen dat je voor het mooie toch een aantal kilo’s te zwaar bent.

Na het zoveelste mislukte sportschool abonnement besloot ik het eens over een andere boeg te gooien.

Na een aantal avonden surfen over het internet had ik besloten dat het er toch maar van moest komen en zo gebeurde het dat ik op een doordeweekse dag in de fietsenwinkel belande.

Daar stond ik dan 2 uur later op de parkeer plaats van de fietsenwinkel met een tas vol kleding , extra bandjes , plaksetje ,bidons en natuurlijk een gloednieuwe racefiets.
Ik kon niet wachten om hem te gaan proberen.  Ik had in de winkel het advies gehad om voordat je de weg opgaat eerst in de tuin te oefenen met  de klikpedalen, en dat  kan ik achteraf best zeggen was één van de beste adviezen van de verkoper .

Nadat ik al een aantal keer mijn snelste tijd had verbeterd met het rondje rond de tuintafel besloot ik dat het tijd werd om mijn nieuwe trots aan de rest van de wereld te laten zien…. Wordt vervolgd.