Ik weet het Wielrennen is topsport maar wat ik en honderden andere met  mij doen wordt erg onderschat… niet weken maar maanden aan voorbereiding gingen er aan vooraf. Weken loop ik te zoeken.., van de uithoeken van het internet tot de tweedehands winkel op het industrieterrein. Opzoek naar het meest opvallendste pak… 5 jaar geleden ging ik als Borat.. ja dat was wat.. de krant haalde ik ermee. Nu zie je er tientallen… beetje achterhaald… beginners noem ik ze… Heel even heb ik nog getwijfeld om dit jaar gewoon in een T-shirt en korte broek te gaan maar die gedachte heb ik snel laten varen, de wielrenners steken er tenslotte ook wat voorbereiding in. Uiteindelijk vond ik een vriendin bereid om een pak voor mij te maken.

TDF-penis-photo-twisted-spoke-429x600via: Twisted Spoke

Sagan

Sagan ik mag hem niet. Tuurlijk als hij zijn werk doet (en daarmee bedoel ik fietsen) dan vind ik hem best goed. Maar hij moet niet gaan denken dat hij de show een beetje kan gaan stelen. Respectloos vind ik het. Ik zeg u wij springen toch ook niet op de fiets om mee te doen voor de prijzen. Nou dan moet hij ook niet aankomen met zijn Wheelies. Nota bene met losse handen….. Hij realiseert zich denk ik niet wat wij er allemaal voor laten. Misschien komt dat nog. Hopelijk leest hij mijn brief.

Sagan-Wheelie

Dieter Senft

U kent hem wel. Nou misschien niet van naam. Waarschijnlijk kunt u hem beter als de Duivel. Dieter heeft me geïnspireerd om dit te gaan doen. Ik weet het nog goed ik zat als kleine jonge voor de Televisie begin jaren negentig toen hij voor het eerst de huiskamer in sprong. Ik heb het gelijk aan mijn vader vertelt: Papa zo wil ik later ook worden. Hij lachte als een boer met kiespijn hij zal wel gedacht hebben: jongen dat wordt je niet zomaar, dat vergt veel tijd en doorzetting vermogen… Wat zal hij trots op me zijn. Alleen heb ik me voorgenomen om het beter te doen. Dieter rent namelijk niet echt mee. Dieter springt voornamelijk.

tour-de-france-didi-devil1via: bike29.com 

 

De Eindbalans

Op Sagan na kan ik terugkijken op een zeer geslaagde Tour de France. Ik heb één interview gegeven aan een Japanse website, ben elke dag met mensen op de foto gegaan en heb 6 handtekeningen uitgedeeld. De komende week ga ik alle etappes terug kijken om te zien hoelang ik in beeld ben geweest. Ik heb begrepen van het thuis front dat ik zo ie zo één keer te zien ben geweest op de Alpe d’Huez. Jammer genoeg had ik die dag mijn pak niet aan. Die nacht had ik namelijk één biertje teveel op en lag de inhoud van mijn maag op mijn ballen. Er zat niets anders op dan mijn Edele pak te wassen en een dag in mijn reserve pak mee te rennen. Een andere toeschouwer vond het nodig om mij te laten struikelen en al was ik in eerste instantie nogal boos deze jongen heeft me wel geholpen om mijn doel te bereiken. Wat zeggen ze ook al weer: wie beroemd wil worden moet pijn lijden…. Ik heb gehoord dat de video een regelrechte hit is… Het wordt nog een hele klus om dit resultaat volgend jaar te verbeteren maar ik ga er vol voor…..

Tour-FaceplantVia: Pennlive