Montferland Wielerfestival

Afgelopen weekend werd voor de tweede maal het Wielerfestival Montferland gehouden. Een evenement waarbij twee dagen lang de fiets gevierd wordt en waarbij geld wordt ingezameld voor Bergh in het Zadel. Bergh in het Zadel is een stichting die zich inzet voor de strijd tegen kanker. Eens in de vier jaar stappen zo’n honderd zeer gemotiveerd mannen en vrouwen op de fiets om zelf een prestatie te leveren en op deze manier geld in te zamelen voor de stichting. Dat heel veel mensen Bergh in het Zadel een warm hart toedragen blijkt wel uit het aantal activiteiten wat naast de fietstocht worden georganiseerd. Zo zijn er elk jaar de Golf dagen (de volgende is woensdag 28 Augustus op golfbaan ‘t Zelle), is er elk jaar een Rally door de Achterhoek, Rock in Bargh en brengt mannenkoor de Barghse Jongens regelmatig een CD uit waarvan de opbrengst geheel ten goede komen aan de stichting. Sinds vorig jaar is daar dus het Wielerfestival Montferland bij gekomen.

Tijdens het Wielerfestival Montferland is voor iedereen die iets met fietsen heeft wel een evenement. Zo kun je meedoen met de Zomercross, tijdrijden, toertochten rijden op de racefiets en MTB, Down Hillen, slow biken en ook stond er dit jaar weer het Klimcriterium op het programma.

Ik kon natuurlijk niet overal aanwezig zijn maar van het Tijdrijden heb ik enkele foto’s kunnen maken. Zelf heb ik meegedaan aan het Klimcriterium maar zoals verwacht zit het klimmen me niet in de benen en moest ik genoegen nemen met een 33ste plaats.

Ook heb ik nog een klein filmpje kunnen maken (wat eigenlijk meer een oefening is voor een komend project).

Chris