Milaan San Remo

Zondag wordt La Primavera voor de 104de keer verreden, de wedstrijd over 298km van Milaan naar San Remo is tevens de langste wedstrijd van het seizoen.

Milan-SanRemo-profile

 

Mijn Favorieten voor de overwinning:

Grote favoriet van dit seizoen is voor vele Peter Sagan de vraag is natuurlijk of hij na deze onmenselijke afstand verder komt dan zijn 4e plaats van vorig jaar. Mark Cavendish is een andere top favoriet. Na zijn overwinning in 2009 is the Manx Express voor vele in het peloton de te kloppen man. Veel teams zullen er dan ook alles aan doen, mocht het voltallige peloton de Poggio op fietsen om hem daar te lossen.

Thor_01Foto via BMC

Thor Hushovd mijn favoriete outsider.

Zelf zet ik mijn kaarten dit jaar op Thor Hushovd. De Noor die twee keer derde  werd in 2005 en 2009. Vorig jaar beleefde hij een dramatisch jaar door een virale infectie vroeg in het seizoen waardoor hij het hele jaar in het water zag vallen. Hij miste hierdoor de Tour, de Olympische Spelen en het WK in Valkenburg. Maar dit jaar is hij weer op de goede weg. Hij pakte de overwinning in de eerste rit van de tweedaagse wedstrijd de ronde van de Haut-Var en in Tirreno Adriatico maakte hij een goede indruk door twee keer in de top 10 te finishen (8e in de 3e etappe en 9e in de 6e etappe). De Noor die wel een heuveltje kan overleven is de laatste jaren niet de snelste in de sprint maar mocht hij in een select groepje komen zonder Peter Sagan dan heeft hij zeker een goede kans om weer eens van ouds huis te houden.

 

Zoals we bij veel wijdstrijden zien dit jaar heeft de organisatie van Milan San Remo ook een mooie promo laten maken bekijk hem hieronder.

Video

Chris